گیربکس صنعتی یکی از مهمترین محصولات در صنعت است که استفاده از آن مزایای قابل توجهای برای موارد صنعتی خواهد داشت. در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی گیربکس صنعتی بپردازیم و اطلاعات کاملی را در این خصوص در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا بتوانید یک گیربکس صنعتی مناسب و ایدهآل را تهیه و خریداری کنید.
گیربکس صنعتی چیست؟
گیربکس دقیقاً همان جعبه دنده است که وظایف بسیار متنوعی را در سیستم برعهده دارد که یکی از مهمترین آنها انتقال توان از موتور که اصلیترین تولیدکننده توان است، به مصرفکنندههای توان است. مصرفکنندههای توان در موتور دارای انواع مختلفی هستند از جمله این موارد میتوان به دستگاه میکسر، تیکنر و… اشاره نمود.
گیربکسهای صنعتی در چه مواردی قابل استفاده هستند
ازگیربکس های صنعتی می توا در صنایع مختلفی از جمله صنایع دفاعی، غذایی، شیمیایی، مس، فولاد، سیمان، نفت، گاز، پتروشیمی، کاشی و سرامیک و… استفاده نمود.
البته این تنها موارد استفاده از گیربکس های صنعتی نیست؛ بلکه میتوان شاهد حضور آنها در آسانسورها، جرثقیل، قرقرهها و اهرمها بود.
بررسی انواع گیربکس های صنعتی تولید شده:
گیربکس های صنعتی در حالت کلی به دو دسته کاهنده و افزاینده تقسیمبندی میشوند که هرکدام از آنها بر اساس ویژگیهای خاص و معینی که دارند وظایف متنوعی را در سیستم برعهده دارند.
گیربکس صنعتی کاهنده چیست؟
این نوع از گیبرکسها میان موتور و متحرک قرار میگیرند و وظیفه اصلی آنها کاهش دور الکتروموتور است. به منظور کاهش دور الکتروموتور میتوان شاهد تامین گشتاور و دور خروجی مورد نیاز بود.
گیربکس صنعتی افزاینده چیست؟
گیربکس های صنعتی افزاینده نیز همانند مدل کاهنده میان موتور و متحرک قرار میگیرند؛ اما برعکس مدل کاهنده با افزایش دور الکتروموتور، گشتاور و دور خروجی مورد نیاز تامین میشود.
موارد استفاده از این نوع از گیربکسها نیز در صنعت در صنایع نیروگاهی، صنایع پالایشگاهی و صنایع پتروشیمی است که نیاز به گیربکس با دور بالا است.